Allereerst: jouw seksuele voorkeuren zijn jouw seksuele voorkeuren. Ik kan je alleen iets meegeven, zeker als je (hoog)gevoelig bent. Wat jij verder met deze informatie doet, mag je helemaal zelf weten. We leven tenslotte in een vrij land. En daarom gaat deze blog ook over VRIJ-EN!

Want neuken, van bil gaan en seksen, is in mijn jeugd als platvloers bestempeld, dus met die woorden ga ik maar niet verder. En de liefde bedrijven? Het woord ‘liefde’ zit erin, daar houd ik als zeer gevoelig persoontje wel van. Maar bedrijven? Alsof je aan het werk bent?! Vrijen is toch geen werk? Althans, zo zou het naar mijn idee niet moeten zijn. Een relatie onderhouden kan weleens voelen als werk. Een relatie spannend houden ook.

Toch wil ik ervoor pleiten dat vrijen bijzonder, magisch en heerlijk kan zijn. En je er het gevoel van VRIJ ZIJN mee kan ervaren. Vrij van al jouw begrenzingen en volledig in verbinding met jezelf, de ander en de kosmos.

KAN, ja. Want vrijen met een ander, daar komt wel wat bij kijken.

First of all: toestemming van beide partijen!

Zonder toestemming van de ander? Géén seks! Zo hoort het te zijn. Het is namelijk zo ongelooflijk mensonterend om maar ‘gewoon’ je gang te gaan. Jij bent baas over jouw lichaam en de ander is baas over zijn/haar lichaam. Dus regel nummer 1: vrijen = tweerichtingsverkeer! Want ik heb het hier niet over soloseks. Dus ga niet jouw onverwerkte emoties op een ander botvieren. Zoek daarvoor iemand op, een therapeut bijvoorbeeld. Iemand die jou kan helpen jouw kindstuk te helen.

En dan? Wat komt er nog meer bij kijken? Nou, heb je er wel echt zin in? Ben je er wel echt aan toe?

Voel je je goed in en over je lichaam om met veel plezier, aandacht en overgave met de ander te vrijen?

Naar bed gaan met iemand brengt namelijk best een verantwoordelijkheid met zich mee. Je gaat immers super INTIEM zijn met iemand anders. Met een andere energie dan de jouwe, met een ander lichaam dan de jouwe, met iemand die misschien wel trauma’s heeft meegemaakt of gewoon een slechte dag heeft gehad. Wat denk je welke energie er dan vrijkomt tijdens een vrijpartij? Energie, die jij als hooggevoelige opneemt in jouw energie, in jouw systeem en in jouw lichaam.

Stel je eens voor:

Je bent een hooggevoelige vrouw en staat op het punt om naar bed te gaan. Je weet dat je vriend vandaag geen fijne dag op zijn werk heeft gehad. Hij voelde zich genegeerd en dit raakte hem (extra noot: het raakte hem in zijn pijnlichaam, het triggerde zijn niet helpende overtuiging, bijvoorbeeld: ‘ik ben niet goed genoeg’). Je voelt dat hij de dag nog niet helemaal heeft losgelaten, maar wel zin heeft om eens lekker onstuimig met jou in de weer te gaan. Hierdoor zou hij zich wel weer eens het baasje kunnen gaan voelen. Wil jij hier hem in tegemoetkomen met het “risico” dat er bij zijn zaadlozing allemaal prestatiegericht eigen genot en frustratie zo via jouw vagina jouw systeem in komt? Misschien gebruik je wel condooms, dan zal het effect denk ik wat minder heftig zijn (mits je als hooggevoelige tegen condooms kunt), maar alsnog wordt er een bepaald gevoel, een bepaalde energie neergezet wat jouw gevoelige systeem geen goed doet.

HOE DAN WEL?

Allereerst is het zo belangrijk om een zo zuiver mogelijke intentie neer te zetten.

Persoonlijk vind ik daarom goedmaakseks niet prettig. Je kunt de intentie van het goedmaken wel neerzetten, maar zelf zit ik vaak nog vol emoties en gevoelens, daar wil ik niet nog meer van een ander bijkrijgen. Dus doe het anders en zet eerst een heerlijk fijne en LIEFDEVOLLE INTENTIE neer. Je hebt zin om een ander aan te raken, om te strelen, om lief te hebben, lief te zijn, om je helemaal verbonden te voelen met de ander. Mocht je nog onverwerkte emoties hebben van de dag, spreek die dan eerst uit. Heb het er nog een keer over. Ga na of de lucht geklaard is en ga zo “schoon” mogelijk vrijen.

En houd je daarna vervolgens niet alleen maar bezig met (het krijgen van) een orgasme.

Zodra het moet of er druk op ligt, dan gaat het bij een hooggevoelig iemand, is mijn ervaring, toch altijd wat minder gemakkelijk. Maar het is ook geen zuivere intentie. Waar het leven hier op aarde nou juist om draait is (het herinneren en ervaren van) ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE. Dus ook onvoorwaardelijke liefde in bed. Juist daar! Omdat het je zoveel kan brengen, maar het kan ook zoveel kapotmaken. Houd daar rekening mee. En bij onvoorwaardelijk liefhebben, hoef je niet persé een orgasme te krijgen.

Je kunt echter wel samen bepaalde ademhalingsoefeningen doen, of andere bewegingen maken, die de mate van verbondenheid met elkaar vergroot en als je dan samen tot een hoogtepunt komt…..! Wauw, misschien ervaar je dan wel het tot één versmolten zijn tot aan de sterren?! Maar ga eerst samen op onderzoek. Wat vinden jullie het prettigst? Wat werkt stimulerend? Wanneer voelen jullie je het meest met elkaar verbonden en op jullie gemak? Dus regel nummer 2: Zoek SAMEN de intimiteit, verbinding en liefde op!

En tenslotte:

VOEL NA!

Jij hebt als gave dat je veel en goed kunt voelen. Dus voel na als je met iemand hebt gevreeën. Voel je je verdrietig? Blij? Boos? Verbonden? Voel ook de volgende dag na. Ik heb mij weleens zo ongelooflijk knudde gevoeld de dag na een vrijpartij. En toen moest ik uiteindelijk echt concluderen dat dat niet mijn eigen gevoelens en emoties waren. Ik had dus iets minder prettigs meegekregen en had daar behoorlijk last van. Maar hoe vaker je navoelt, hoe meer INZICHT je krijgt in jouw relatie. In je relatie met de ander, in je relatie met jezelf, met jouw lichaam. Wat jij fijn en prettig vindt. Wat jij voelt en wat jouw emoties zijn. Dit kan zo waardevol zijn, zeker voor een hooggevoelig iemand.

Natuurlijk weet ik dat praten over seks nog steeds niet super gangbaar is. Maar hoe meer jij jezelf durft te zijn en erover durft te praten, hoe meer je je eigen grenzen durft aan te geven, hoe zuiverder jij met jezelf én de ander omgaat!

En tenslotte regel nummer 3: Liefde = vrij zijn en je VRIJ VOELEN. Wees dus ook VRIJ en VRIJ met VEEL PLEZIER!

RelaX,

Debbie

Wil jij leren om dichtbij JEZELF te blijven?
Wil jij in alle RUST ervaren hoe het is om helemaal goed te zijn?
En wil jij ook nog eens bewuste stappen zetten richting jouw eigen DROOMLEVEN?

Ja, dat wil ik!

Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *